Om

Mette Kofod Knudsen Absalon

(født Knudsen, 26. december 1971, datter af Susanne og Henrik Knudsen)

Grafisk

 

Jeg er udlært Grafiker med speciale i ombrydning og databehandling fra Københavns Tekniske Skole (nu Copenhagen Polytechnic) i juni 2003.

 

Praktikperioden foregik på Bornholms Tidende, hvor jeg startede min læretid den 5. juli 1999, og fik mit svendebrev den 4. juli 2003.

 

I starten af min læretid, og i mange år derefter, bestod det grafisk arbejde af at fremstille annoncer til dagbladet, men efterhånden blev der brug for en grafiker i det, af Bornholms Tidende, tilkøbte grafiske reklamebureau, niveau2, og jeg headhuntedes dertil.

 

niveau2 fremstillede ikke kun annoncer, med også flyere, folder, bøger, klistermærker og bannere - en helt ny og spændende verden udfoldede sig med dertilhørende udfordringer. Efter en tid indlemmedes niveau2 i Bornholms Tidende, og forandringens vinde begyndte at blæse. Istedet for at krybe i læ, valgte jeg at sætte vindmøller op…

 

Jeg åbnede derfor eget grafisk bureau sommeren 2017, og har siden koblet det keramiske værksted på i foråret 2019, med hjælp fra min elskede far, Pottemager Henrik Knudsen (bortgået den 14. januar 2019)

 

 

 

 

Keramisk

 

Siden jeg var barn, har jeg haft min gang på min fars pottemagerværksted, set ham ælte, kløse op, dreje, dreje af, signere, brænde, glasere og brænde igen. Det var spændende - men også "bare" hverdag for mig.

 

Men derfor lå det nu ikke i kortene at det var en vej jeg skulle gå ud af…

 

Først da jeg blev voksen, og havde startet karriere som grafiker, begyndte det at trække i mig.

 

Jeg begyndte at lære at dreje, under min fars kyndige undervisning, engang i 2016, og har siden da, investeret mere og mere tid i værkstedet, som jeg delte med min far. Han lærte fra sig alt han kunne, lige indtil sin alt for tidlige død af cancer den 14. januar 2019. Det er mit håb at kunne nå en lille smule af vejen mod hans dygtighed og stilsikre design. En del af hans viden og erfaring nåede at blive min til del, og så er det "bare om at dreje nogle potter". 

 

Der er en process der varer mange år, er jeg sikker på.

 

Jeg fik i samarbejde med min far og min daværende kæreste (nu mand), indrettet værkstedet, således at der også er blevet plads til mit grafiske kontor.

 

 

 

Pottemager Henrik Birger Knudsen

Musisk

 

Det startede på Sverres Swingcafé (det gamle Strien).

Som gæst ved et arrangement, blev jeg bjergtaget af en ung piges stemme, og spurgte hende, da hendes optræden var ovre, om hvad man skulle gøre for at komme til at synge dér hos Sverre…

"Du skal bare spørge ham!" sagde hun. Som sagt så gjort. Sverre gav mig en stak, for mig ulæselige, noder. Heldigvis kendte jeg én, som forstod det mærkelige sprog og kunne spille melodierne for mig så jeg kunne lære dem at kende.

 

Første gang jeg stod dér på scenen, havde jeg højhælede sko på - det skulle jo være fint! Men jeg måtte smide dem da mine ben rystede alt for meget af nervøsitet!

 

Nerverne har jeg stadig - selv efter så mange år.

 

Siden da blev det til optrædender i forskellige bands:

 

Heart'n'Soul, No parking, Jazzmin, Ibsker Soul Service, Absalon & Salinas, Lovehandles, samt gæsteoptrædender sammen med Den Faste Trio.

 

Musikken kan opleves rundt omkring på Bornholm, især på Sydøst for Paradis i Svaneke og på Provianten og Café Klint i Gudhjem.